Ett speciellt inlägg...

Läste precis på V'fans blogg om hans inlägg "Fattiglappen Sverige" och är tvungen att ge mina reflektioner kring detta.

Min uppfattning är att kompetensen på förbundet är för dålig. En klubb ska inte betala mer pengar för att gå upp från div. 1 till elit, de ska få pengar. Det finns ingen prestige i elitserien och det är sjukt hur mycket pengar klubbar ska lägga på att ens spela i elitserien.

Det är nästan lika mycket prestige att vinna GP som att vinna SM-guld, varför? Kanske för prissumman är på dryga 20 000 kr? En klubb som vinner SM-guld borde få prispengar, en klubb som går upp till elit från div. 1 borde få pengar, en klubb som vinner Svenska cupen borde inte få 10 000 kr som knappt täcker resekostnaderna till de matcher de spelat. De borde kanske vinna 50 eller 100 000. Där snackar vi prestige!

Men pengarna finns inte, varför? Förbundet har uppenbarligen inte lyckats utveckla volleybollen i Sverige tillräckligt. Förbundet verkar satsa mer energi på att bötfälla klubbar än att ta kontakt med företag. Snacka om att motverka klubbarnas utveckling...

Jag tycker att förbundet borde satsa mycket mer pengar på en högutbildad personal med kontakter inom näringslivet och stora kunskaper inom exempelvis marknadsföring. Driv förbundet som ett företag med vinst som det största målet och ge avkastning till klubbar som presterar i seriespelet!

Det går att sälja flaskvatten i Sverige - då ska det fan gå att sälja in idrotten i näringslivet!

Kommentarer
Postat av: Holmer

Rätt!

2008-12-28 @ 13:13:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0